The Providers  +
Lazy Grey & The Blues Boozers

KIKH Blues-night

nieuwe concert datum:

vrijdag 22 mei 2020;  te 20:00 

Kapel Heuvels,

Waterstraat 30, 2950 Kapellen

E-Tickets: 18 €

Kassa-Tickets: 21 €

 

Jan Meijers medeoprichter van Blue Blot samen met de spijtig overleden zanger Luke Walter is één van de vaandeldragers in de Benelux van de Hedendaagse Blues.  Buiten zijn huidige muzikale project van,  YO YO MEN die hij samen met enkele oorspronkelijke leden van Blue Blot terug opgestart heeft (in 2020 komt er een nieuwe cd uit); heeft Jan uit een selectie van top muzikanten nog tijd gevonden om 2 nieuwe blues formaties op te starten. Namelijk THE PROVIDERS en LAZY GREY & THE BLUES BOOZERS en deze twee top-bands zijn te gast in onze KIKH-Blues-Night.
Hier in deze clip, Jan Meyers aan de slag als bass-player bij de beste Belgische Bluesband ooit: BLUE BLOT:

The Providers

"The Providers" is een funky bluesband van deze tijd, maar met de voeten in de tradities van het genre. De betrokken muzikanten zijn allemaal jong begonnen tijdens The British Invasion. Na jarenlange "rijping" in andere bands zoals Blue Blot, Bass Papa, Bluezilla, The South, The Booze Hoisterband en de Barry McCabe Band ... gelden die beginwaarden nog steeds. Maar de energieke en toch gevoelige female touch van bijv. Koko Taylor en Etta James zijn ook een belangrijk ingredient. Daar staat frontlady Janne Swolfs voor garant . 

 

 

Lazy Grey & The Blues Boozers

Na een succesvolle jamsessie besloten Jan Meijers (Blue Blot, Providers), Joost de Lange (JDL Band, JD& the Hangovers), Robert "Bear" Cogen (Providers) en Stefan Verbeek (Slow Burners, Fender Benders) er Thomas Maenhout (JD& the Hangovers) bij te halen om als Lazy Grey & the Blues Boozers op zoek te gaan naar de perfecte mix tussen blues, funk en rock.